• header

Pretecho's

Waarom een pretecho laten maken?

Een pretecho is een mooi moment om samen met je partner en/of familie naar de kleine te kunnen kijken. Omdat een pretecho (de naam zegt het al) voor je eigen plezier is, heb je geen verwijsbrief nodig. Het is namelijk geen medisch echo. Het doel van een pretecho is om je baby te bekijken en mooi in beeld te brengen. Het is leuk om  de ontwikkeling van je kindje te volgen en even een keertje extra te kijken. Of als je juist een beetje bezorgd bent, je gerust te stellen.

Wat is het verschil tussen een 2D, 3D en 4D pretecho? 


2D pretecho

Bij een 2D echo zie je het kindje in de bekende zwart-wit beelden. Bij de 2D echografie, ook wel echoscopie genoemd, zie je eigenlijk met geluidsgolven een doorsneden van het kindje. Je kijkt als het ware door het kindje heen en kunt alles aan de binnenkant bekijken. De computer zet deze doorsneden om in bewegende beelden waardoor je het kindje ook kunt zien bewegen. De beelden van een 2D pretecho kunnen uitgeprint worden waardoor je een bijzonder aandenken hebt die je met familie en vrienden kunt delen. Tijdens je gehele zwangerschap is het mogelijk om bij ons een 2D pretecho te laten maken. Met deze pretecho is je kindje in zwart/wit beeld zichtbaar. Er wordt gekeken naar het lichaam van je kindje en naar bijvoorbeeld het profiel, de handen en voeten. Vanaf 14+  weken zwangerschap kunnen wij met de pretecho kijken of je een jongen of een meisje krijgt. Kom tijdens deze echo met een volle blaas. Hierdoor ligt je kindje vaak beter voor de mooiste echo beelden.

Vroege 3D pretecho

Al vroeg in de zwangerschap is het mogelijk om je baby in 3D te bewonderen. Het lijkt alsof je al werkelijk een kijkje kunt nemen in de buik. Voor een prachtige 3D pretecho al vroeg in de zwangerschap, kun je het beste bij ons langskomen als je tussen de 15 en 19 weken zwanger bent. Je kunt met dit termijn nog niet mooi de uiterlijke kenmerken van je baby zien, zoals een mondje of het neusje. Dit is nog wat te klein. Je kunt met dit termijn je kindje in zijn/haar geheel zien wat ook ontzettend leuke beelden geeft!

3D pretecho

Een 3D echo werkt eigenlijk hetzelfde als de 2D echo, alleen wordt er een extra dimensie aan toegevoegd: diepte. Met nieuwe technieken kan  een 3D-echo uit meerdere 2D-beelden opgebouwd worden, waardoor je de contouren van je kindje extra goed kan zien. Tot in detail kun je de vormen van het gezichtje zien. Ook de armpjes, beentjes, handjes en voetjes zijn goed zichtbaar. De pretecho’s zijn het mooist tussen de 25 en 34 weken zwangerschap. Zit de placenta aan de voorzijde van de buik? Dan kun je het beste en afspraak maken tussen de 25-28 weken.

 

          

           

 

 

4D pretecho

Veel mensen vragen zich af wat nou precies het verschil is tussen een 3D en 4D pretecho. Eigenlijk is 4D bewegende 3D beelden. De computer kan dus door middel van veel verschillende 3D foto’s achter elkaar te plaatsen een video maken. Op deze manier kunnen we alle bewegingen van je kindje goed in beeld brengen. De HD live 4D techniek geeft verbazingwekkend realistische beelden! Deze videobeelden kun je na de echo digitaal opgestuurd krijgen zodat je dit thuis nog eens rustig kunt bekijken. De pretecho’s zijn het mooist tussen de 25 en 34 weken zwangerschap.

Tijdens deze pretecho wordt er ruim de tijd genomen om naar je kind te kijken. Er wordt zoveel mogelijk beeldmateriaal vastgelegd. Mocht het zijn dat wij je kind niet goed in beeld kunnen brengen, door bijvoorbeeld de positie van je kind, dan ben je van harte welkom om (kosteloos) nog een keer terug te komen.

Wat is het beste moment voor een pretecho?

Het in goed in beeld kunnen brengen van je baby hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de ligging van de baby, de hoeveelheid vruchtwater en de bouw van je lichaam. Vanaf 14 weken kun je bij Little Miracles op elk gewenste moment een pretecho laten maken. Wanneer je dichter bij de uitrekendatum komt is het lastiger om je baby mooi en volledig in beeld te krijgen. Ben je benieuwd wanneer je het best een afspraak kan maken? Neem dan via Whatsapp contact op met jouw vraag.

 

Reserveer een pretecho

Nieuws

 • Heb jij een speciaal verzoek, stuur een berichtje!

  Heb je een verzoek of staat jouw dag en tijd niet erbij? Je kunt altijd een W...

  Lees meer
 • Wat kan ik zien op de pretecho?

  Heeft de baby een bos haar of jouw kuiltjes in zijn wangen!

  Lees meer
Meer nieuws
 • Cadeaubonnen

  Cadeaubonnen

  Wil jij een pretecho cadeau doen?

  Lees meer
 • Afspraak maken

  Afspraak maken

  Maak hier direct online een afspraak pretecho naar keuze.

  Lees meer
 • Gender reveal

  Gender reveal

  Hoe ga jij het geslacht van je kindje onthullen?

  Lees meer
 • Geslachtsbepaling

  Geslachtsbepaling

  Ben jij nieuwsgierig of je een jongetje of meisje krijgt?

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Bekijk hier de tarieven voor de verschillende pretecho's

  Lees meer
 • Cynthia Brouwer

  "Leuke sfeervolle echopraktijk waar je jezelf thuis voelt. De echoscopiste is heel lief en neemt de tijd voor je. 👌🏼🍀"

  Cynthia Brouwer
 • Guanita

  "Echt een ervaring om nooit te vergeten!! Dankjewel voor alles❤️"

  Guanita
 • Nathalie

  "Ondanks dat hij zich niet veel liet zien, nam ze ruim de tijd om de kleine goed in beeld te brengen en dat is zeker gelukt!💙 "

  Nathalie
 • Fabienne Charlize

  "Wij zijn zeer tevreden, en hebben een paar leuke kiekjes van onze kleine ontvangen👼🏽🙏🏽. Bedankt😘"

  Fabienne Charlize
 • Mandy Broman

  "Ze neemt echt ze tijd voor je  Ik ga zeker terug komen ! 💗💗💗"

  Mandy Broman
 • Mandy Setz

  " Na afloop de foto's in een leuk hoesje en alles ook nog op USB zodat we het thuis nogmaals kunnen bekijken. Bedankt!"

  Mandy Setz
 • "Super Ervaring "

  Manouk De Roode

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.